facebook

Що робити з повісткою, яка надійшла від ТЦК поштою та коли така повістка вважається вирученою: роз’яснення

З 16 липня в Україні механізм вручення повісток змінився. Їх можуть надсилати поштою, а саме рекомендованим листом.

Як пояснили в Міноборони, відправлення повісток поштою здійснюватимуть територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Порядок денний буде надісланий рекомендованим листом (процедуру визначено постановою Кабінету міністрів України №560).

“Приходить рекомендований лист, людина або під підпис отримує, або відмовляється, знову ж таки, під підпис. Або лист повертається – і тоді вважається, що він був доставлений… Якщо людина не була фізично на місці, а лист повертається, то тоді запускається механізм адміністративного правопорушення”, – пояснював раніше речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

Коли повістка, надіслана поштою, вважатиметься врученою

У разі надсилання повістки поштою, належним підтвердженням оповіщення резервіста або військовозобов’язаного про виклик до ТЦК є:

– день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією чи документами від поштового оператора;
– день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення;

– день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання, повідомленої цією особою ТЦК під час уточнення своїх облікових даних;

– день проставлення відмітки про відсутність громадянина на адресу задекларованого або зареєстрованого місця проживання в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК про іншу адресу місця проживання.

Джерело.

Close