facebook

Воювати підуть майже усі: скільки чоловіків визнають придатними незважаючи на попередні діагнози

Повторні медичні обстеження мобілізованих українців показали, що серед тих, хто раніше вважався обмежено придатним до військової служби, справді непридатними є лише 10%.

Про це повідомив полковник Роман Горбач, начальник Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ, під час брифінгу.

Горбач зазначив, що громадяни, які раніше були визнані обмежено придатними до військової служби, повинні пройти повторне медичне обстеження за планом-графіком, розробленим командуванням Медичних сил. Це дозволить більш точно визначити їхню придатність до служби.

“Усі обмежено придатні будуть або придатні до проходження військової служби, або придатні для проходження служби у визначених місцях, таких як тилові підрозділи, підрозділи логістики або ТЦК. Лише мала частка, менше 10%, визнається непридатною зараз під час проходження служби,” – пояснив Горбач.

З 4 травня 2024 року вступили в силу зміни до Положення про військово-лікарські комісії (ВЛК) та новий Розклад хвороб, що визначає ступінь придатності до військової служби.

У новому розкладі хвороб передбачені такі категорії:

Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку
Непридатні до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців
Придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони
Тимчасово непридатні (потребують лікування, відпустки, звільнення від виконання службових обов’язків)
Тимчасово непридатні (потребують лікування)

Джерело.

Close