facebook

Пакуйте рюкзаки: вже в серпні ці чоловіки отримають повістки першими – списки

Хто у серпні отримає повістки та вирушить на фронт


Усім, хто ухиляється від мобілізації, і тим самим не оновив військово-облікові дані у зазначені терміни, загрожує штраф у розмірі від 17 до 25.5 тисяч гривень. Ця інформація була розміщена у Телеграм-каналі.

Перші штрафи у розмірі 17 тис. грн до 25 тис. 500 грн за не оновлення військово-облікових даних, ймовірно, очікуються через місяць, після 20 серпня чи на початку вересня.

Такою думкою поділився адвокат Роман Симутін, який розуміється, зокрема, й на питаннях мобілізації.

“Наприкінці серпня, десь після 20 числа. Якщо комусь уже відправили повістки після 16 липня, то наприкінці серпня можна очікувати перші постанови (що порушує чинне мобілізаційне законодавство)”, – каже Роман Симутін.

За його словами, першими, хто, ймовірно, отримає повістки на ВЛК у серпні, будуть військовозобов’язані, які оновили свої дані, але не мають ні відстрочки, ні бронювання.

“Отримають повістки не всі. Дані оновили понад 4 мільйони 600 тисяч військовозобов’язаних. Половина може мати відстрочки, інвалідність, трьох дітей. У певної кількості є бронювання. Залишається близько 1,5 мільйона, які нібито не мають жодних підстав. Не виключено, що тим, хто не має відстрочки та бронювання – їм прийдуть повістки”, — каже Роман Симутін.

За словами Симутіна, якщо громадянин не оновив дані, а в реєстрі “Оберіг” немає даних на військовозобов’язаного, то працівники ТЦК підійматимуть паперову справу та вручну виписуватимуть повістку.

“Але таку людину можуть виявити та на блокпостах”, – уточнює адвокат.

Нещодавно заступник міністра оборони України Катерина Чорногоренко розповіла, що можливість оновити дані у військовозобов’язаних є і після 16 липня, але є загроза штрафу.

“Можливість оновити дані після 16 липня буде для всіх військовозобов’язаних. Інформація та дата оновлення даних відображаються у реєстрі “Оберіг”. Таким чином, якщо військовозобов’язаний не оновив дані у встановлений законом термін, про що свідчить тимчасова мітка у реєстрі “Оберіг”, йому загрожує штраф”, – розповідала Катерина Чорногоренко.

Джерело.

Close