facebook

Українцям дозволили безкоштовно нарубати собі дров на зиму: подробиці рішення Кабміну

Українці зможуть нарубати дров на зиму безкоштовно


Український уряд дозволив українцям з прифронтових територій підготуватися до майбутньої зими та заготовити паливну деревину безкоштовно за умови, що це буде безпечно для тих, хто займатиметься заготівлею дров у лісі. Про це повідомляється у телеграм-каналі Мінреінтеграції.

Кабмін схвалив безкоштовну заготівлю дров на зиму, яку зможуть здійснювати мешканці територій, де ведуться бойові дії, самостійно. Зокрема, у рішенні уряду йдеться про те, що громадяни зможуть заготовляти паливну деревину з залишків порубки, що залишилися після вирубки лісів.

Таким чином, при заготівлі дров не буде завдано шкоди лісам, а жителі прифронтових територій зможуть опалювати свої житла в зимовий період. Ця норма залишиться чинною під час воєнного стану та протягом шести місяців з дня його припинення або скасування.

“Відповідний акт було розроблено Мінекології на виконання доручення Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля за результатами робочої поїздки до Донецької області. А також на виконання протокольного доручення наради з гуманітарного реагування в Харківській області, яка проходила під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук”, – йдеться у повідомленні. повідомленні Мінреінтеграції.

Заготовляти дрова можна за умови, що перебування громадян на лісових ділянках буде безпечним.

Про рішення уряду також повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, окрім дозволу на вирубування дров Кабмін ухвалив рамкову Концепцію державної програми комплексного водозабезпечення для дев’яти регіонів, які найбільше постраждали від бойових дій.

Згідно з цією концепцією, найближчим часом уряд розробить відповідну програму.

Джерело.

Close