facebook

Мобілізація тепер буде без ТЦК та бусиків: запроваджуються нові правила

Генштаб пропонує виключити ТЦК із механізму мобілізації громадян, які справді хочуть на військову службу


Для українців, які мають особливу мотивацію у боротьбі з окупантами, з’явилася можливість влитися до лав ВСУ без участі у процесі мобілізації представників ТЦК: Генштаб пропонує дозволити командирам призивати громадян, минаючи військкомати, та дозволити українцям самостійно обирати відповідні посади у ЗСУ. Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ у Телеграм.

Зокрема, Генштаб виступив ініціатором пропозиції щодо змін до “Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період”. Пропонується розширити повноваження командирів військових частин для призову на службу українців, які бажають бути мобілізовані без участі у процесі представників територіальних центрів комплектування.

Як зазначили у Генштабі, схвалення ініціативи дозволить таке:

• спростити механізм залучення громадян на військову службу з мобілізації;

• командирам військових частин підібрати та закликати на військову службу особовий склад, мотивований для захисту своєї Батьківщини;

• військовозобов’язані можуть вибрати вакантні посади, що перебувають у військових частинах, у тому числі за родинною цивільною спеціальністю або навичками;

• нівелювати ризики для громадян бути покликаними через ТЦК та СП до інших військових частин (не на власний вибір).

Таким чином, ЗСУ зможе поповнитися людьми, які усвідомлено зробили свій вибір, щоб віддати борг Батьківщині, і мають мотивацію для якісного виконання своїх обов’язків у лавах української армії. До того ж, якщо мобілізовані таким чином чоловіки матимуть змогу самостійно обирати посаду для військової служби, це значно підвищить ефективність роботи ЗСУ загалом.

Джерело.

Close