facebook

Долар та євро стрімко змінили напрямок: банки та обмінки підвищили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 5 серпня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 41,225 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 44,6467 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Курс валют в банках 5 серпня 2024 року!
Після швидкої девальвації гривні у другій половині липня (на міжбанку ціна долара сягала 41,65 грн, на готівковому ринку — 41,90 грн) потенціал зростання котирувань знизився.

Здебільшого стримати подальшу девальвацію гривні допомогли активні розпродажі валюти Нацбанком. Протягом липня регулятор продав на міжбанку чистими $3,316 млрд, що є максимальним значенням із початку року. Це частково знизило обсяги вільних гривневих ресурсів як у клієнтів-імпортерів, так і у самих банків, і зменшило тиск попиту на валюту на торгах.

Курс валют в обмінках 5 серпня 2024 року!

Паралельно суттєві зрушення у липні відбувалися і на готівковому ринку. За місяць громадяни продали комерційним банкам готівкової та безготівкової валюти на $1,658 млрд в еквіваленті і купили на $2,775 млрд.

Активне втручання Нацбанку з інтервенціями у липні – на початку серпня у поєднанні з масштабним продажем валюти населенню банками та обмінниками фінкомпаній призведе до короткочасного послаблення тиску на курс гривні цього тижня.

Джерело.

Close