facebook

Музею – не буде: донька Ірини Фаріон розповіла, кому за заповітом дістанеться її квартира

Спадщину Ірини Фаріон отримають ті, кого вона найбільше любила. Про подробиці заповіту громадської та політичної діячки розповіла її донька.

Кому дістанеться квартира Ірини Фаріон

Основну частину нерухомого майна (власну квартиру у Львові) Ірина Фаріон заповіла своїм онукам. Про це розповіла донька філологині від першого шлюбу Софія Семчишин.
Музею в квартирі Фаріон не буде
Також донька Фаріон повідомила, що, попри пропозиції громадськості, в помешканні Фаріон не влаштовуватимуть музей її пам’яті. Семчишин заявила, що квартира належить онукам вбитої політичної діячки.

35-річна Софія — єдина донька Ірини Фаріон. Мовознавиця має двох онуків. Саме Ева та Дмитрик отримають квартиру в спадок від бабусі.

Оголошуючи деталі заповіту професора, Семчишин розповіла, що Фаріон дуже любила дітей. Вона називала Дмитра та Еву “скарбиками” та, за можливості, проводила з ними багато часу. Ірина Фаріон любила гуляти з онуками та читати їм казки перед сном. Софія Семків говорить, що Ева та Дмитрик були для бабусі “цілим всесвітом”.

Кому дістанеться квартира Ірини Фаріон


Замах на політичну діячку
Нагадаємо, замах на політичну діячку було здійснено увечері 19 липня. Невідомий вистрілив філологині в скроню. Фаріон доставили до шпиталю, утім вона померла реанімації.

У замаху на життя відомої громадської активістки та професорки підозрюють 18-річного дніпрянина, який був підписником російських праворадикальних груп у соцмережах. Слідчі вважають, що підозрюваний не міг організувати вбивство самотужки — він мав спільників. Наразі 18-річному жителю Дніпра обрано запобіжний захід — два місяці під вартою. Слідство у справі триває.

У квітні Ірина Фаріон святкувала ювілей — відомій мовознавиці виповнилося 60 років. Наприкінці минулого року її звільнили з посади професора у Національному університеті “Львівська політехніка”. Фаріон назвала це рішення політичним замовленням і подала до суду. Після кількох місяців юридичної тяганини суд визнав рішення про звільнення мовознавиці незаконним і постановив поновити її на посаді.

 

Джерело.

Close