facebook

По два паспорти в одні руки: Зеленський вніс до Ради новий закон

Зеленський вніс до Ради новий закон – буде два паспорти


Президент України Володимир Зеленський у четвер виніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт про множинне громадянство. Про це повідомляється на офіційній сторінці Верховної Ради.

Відповідний проєкт закону № 11469 “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення реалізації права на набуття та збереження громадянства України” зареєстровано у парламенті.

У пояснювальній записці до законопроекту повідомляється, що цілями та завданнями ухвалення законопроєкту є актуалізація правового регулювання питань громадянства України з урахуванням необхідності забезпечення національної безпеки та національних інтересів України.

Також законопроєкт має на меті спрощення порядку набуття громадянства України та удосконалення регулювання правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які в установленому законодавством України порядку проходять/проходили військову службу за контрактом у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту, Національній гвардії України або є одним з подружжя такої особи або дитиною такої особи.

Слід зазначити, що ухвалення цього законопроєкту розширить можливості для набуття українського громадянства деякими категоріями іноземців та людей без громадянства.

Водночас множинне громадянство не запроваджуватиме щодо людей з російським громадянством чи громадян держав, які не визнають територіальну цілісність та суверенітет України.

Джерело.

Close