facebook

Мобілізація студентів та багатодітних: у Міноборони оголосили про серйозні зміни

Війна в Україні триває вже 2,5 роки, і весь цей час оголошено режим загальної мобілізації.

Військовозобов’язані чоловіки мають стати на захист держави, на захист своїх сімей, міст та інших громадян України. Проте мобілізація передбачає відстрочку для деяких категорій громадян.

Докладніше про те, що зміниться у процесі мобілізації студентів та багатодітних чоловіків, інформує Міноборони.

Повідомляється, що незабаром студенти навчальних закладів денної форми навчання, а також багатодітні батьки, які мають на своєму піклуванні та утриманні трьох і більше неповнолітніх дітей, зможуть отримати онлайн-відстрочку у додатку “Резерв+”. Планується, що вже до кінця 2024 року ці категорії громадян зможуть отримати автоматичну відстрочку.

Це значно спростить життя чоловікам, які мають оновлювати свої відстрочки у вигляді особистого відвідування ТЦК, де великі черги. Відомо, що реалізувати цей функціонал планую через інтеграцію з іншими ресурсами, які надаватиму сервісу всі необхідні дані щодо кожного конкретного військовозобов’язаного громадянина України.

Варто зазначити, що онлайн-відстрочка значно спростить життя як громадянам, так і працівникам бюрократичної системи. Важливо також наголосити, що Міноборони планує впровадити у систему “Резерв+” можливість формування електронного направлення на ВЛК.

Джерело.

Close