facebook

Платити змусять по 9,6 грн/кВт: в обленерго попередили споживачів, за яким тарифом нараховуватимуть світло

“Прикарпаттяобленерго” повідомило, у яких випадках споживачі платитимуть за світло за тарифом 9,6 грн/кВт*год.

“Держава має намір навести лад із суб’єктами господарювання, які використовують електроенергію для комерційної діяльності, а платять за неї за побутовим тарифом”, – ідеться в повідомленні.

Підтвердженням факту споживання електричної енергії за фіксованою ціною для побутових споживачів на непобутові потреби, можуть слугувати:

отримана інформація від місцевих органів державної влади, місцевого самоврядування, податкової служби;
рекламні вивіски та фасадні таблички на об’єктах;
зафіксовані фото (відео) з відповідною рекламою;
рекламна інформація щодо продажу товарів або надання платних послуг на відповідних сайтах мережі Internet тощо.

У разі виявлення таких фактів складається акт про порушення, яким зобов’язується споживача протягом 30 днів з дня складання акта усунути ці порушення, зокрема, впорядкувати взаємовідносини з електропостачальником та укласти договір на споживання електроенергії за відповідним тарифом.

При складанні акта про порушення представник оператора системи розподілу (обленерго) має право обстежити внутрішні електричні мережі та струмоприймачі на об’єкті споживача на предмет споживання електричної енергії на непобутові потреби. Якщо ж споживач не допускає зробити відповідні обстеження, весь обсяг використаної електричної енергії на такому об’єкті споживача вважається таким, що використаний на непобутові потреби.

Акт про порушення Правил розглядається відповідною комісією. На підставі її рішення постачальник проведе споживачеві перерахунок спожитої електричної енергії з дати останнього огляду лічильника представником обленерго (але не більш як за 6 місяців) і виставить рахунок за використану електричну енергію за непобутовим тарифом, який становить 9,6 грн/кВт*год. У разі несплати споживачем виставленого рахунку в 30-денний термін, цей об’єкт буде відключено від електричних мереж оператором системи розподілу до моменту оплати рахунку.

Джерело.

Close