facebook

Шанс на відстрочку: можливість уникнути мобілізацію може з’явитися у ще однієї категорії українців

Комітет ВР з нацбезпеки незабаром розгляне законопроєкт про заборону мобілізувати певну категорію українських чоловіків.

Мобілізація в Україні продовжується. Міністерство оборони підтримало законопроєкт №11391, який пропонує відновити відстрочку від мобілізації для осіб, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли без вісти під час бойових дій. Про це свідчить інформація від Міноборони. politeka.net

Незабаром Комітет Верховної Ради з національної безпеки, оборони та розвідки розгляне зміни до закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Запропоновані зміни передбачають розширення категорії військовозобов’язаних, які можуть отримати відстрочку від мобілізації. Це стосуватиметься осіб, чиї близькі родичі, зокрема рідні (повнорідні чи неповнорідні) брати або сестри, загинули або зникли без вісти під час бойових дій.

У попередній редакції закону про мобілізацію передбачалося, що від мобілізації звільняються військовозобов’язані, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, бабуся або рідний (повнорідний чи неповнорідний) брат чи сестра) загинули або зникли без вісти під час бойових дій. Однак, у процесі подальших змін до закону слова “(неповнорідний) брат/сестра” були вилучені. У результаті, остаточна правка прибрала заборону на мобілізацію для братів загиблих, якщо ті не є повнорідними.

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №113911, який пропонує виправити ситуацію з вилученням відстрочки від мобілізації для осіб, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли без вісти. Саме розгляд цього законопроєкту у комітеті анонсував Федієнко.

Міністерство оборони у своєму висновку щодо законопроєкту підтвердило підтримку змін, які відновлять відстрочку для осіб, чиї неповнорідні брати чи сестри загинули або зникли без вісти.

Джерело.

Close