facebook

У Кабміні хочуть скасувати прожитковий мінімум: усіх українців попередили – чим замінять

В Україні хочуть скасувати виплати за мінімальним прожитковим мінімумом
В Україні незабаром не буде виплат за мінімальним прожитковим мінімумом. Про плани уряду щодо цього розповіла міністр праці та соціальної політики Оксана Жолнович.


За словами міністра, допомогу українцям, чий дохід не дотягує до прожиткового мінімуму, треба скасувати. Її хочуть замінити на нову соцвиплату.

Проблема полягає в тому, що прожитковий мінімум, який нині діє в Україні, не відповідає ні цінам, ні реальності. Нині в нашій країні мінімалка становить 3023 гривень для працездатних осіб, 2563 гривень для дітей до шести років, для дітей від шести до вісімнадцяти років – 3196 гівен, та 2361 для осіб, які втратили працездатність. Міністр зазначає, що за нинішніми реальностями цього мало. Тому уряд планує відмовитися від старої системи розрахунків прожиткового мінімуму і натомість запровадити нову соціальну виплату.

Розмір нової виплати визначатиметься індивідуально залежно від складу сім’ї та призначатиметься лише у двох випадках. Це виплати тим, хто втратив працездатність і тим, хто зіткнувся з бідністю.

Вона вважає, що від прожиткового мінімуму слід відійти.

“До цього прив’язані штрафи, посадові оклади тощо. Для нас дуже важливо це роз’єднати”, – заявила міністр.

Також вона вважає, що запровадження нової соціальної виплати позитивно вплине на соціальну систему та економіку України.

Джерело.

Close