facebook

Тариф уп’ятеро: українцям хочуть вирівняти ціни на газ

Українцям хочуть вирівняти ціни на газ


Як стало відомо, що у разі підвищення тарифу на газ до рівня ринкової ціни, українцям доведеться платити у 5 разів більше за собівартість блакитного палива. Про це заявив народний депутат Олексій Кучеренко у своєму telegram-каналі.

Депутат Галина Янченко заявила, що населення має бути готовим до того, що вартість газу зростатиме. Покривати різницю між ринковою та чинною ціною для побутових споживачів не будуть вічно.

“Ми маємо бути готовими до моменту коли ціни для комерційного ринку і ціни для населення будуть вирівняні”, – заявила нардеп.

Олексій Кучеренко прокоментував слова колеги по цеху, зазначивши для українців із зарплатою 10-15 тисяч гривень, ринкова вартість газу стане суттєвим ударом.

При цьому парламентар додав, що собівартість українського газу становить близько 3-4 гривень. Якщо вирівняти чинний тариф із ринковою ціною, то населення платитиме в 5 разів більше від собівартості газу.

“Наш газ має собівартість 3-4 гривні за куб. Українці під час війни не мають переплачувати в п’ять разів більше за “собівартість” від НАК Нафтогазу”, – заявив нардеп.

Джерело.

Close