facebook

“Ми не можемо втомлюватися”- Байден в ООН не дозволив бити по Росії, але закликав до миру

24 вересня президент США Джо Байден виступив на Генеральній асамблеї ООН та закликав світ продовжувати підтримувати Україну у війні проти Росії для досягнення справедливого миру.

Байден наголосив, що війна Путіна “зазнала невдачі” у досягненні головної мети – знищити Україну. Також глава Кремля не зміг послабити НАТО – Альянс зараз більше, сильніше, згуртованіше, ніж будь-коли, з двома новими членами, Фінляндією та Швецією. Це добрі новини.

“Коли Росія вторглася в Україну, ми могли не реагувати, висловити протест і занепокоєння. Але я і віце-президент Харріс активно почали діяти, мобілізувати допомогу. Понад 50 країн об’єдналися і що найважливіше – український народ піднявся”, – зазначив Байден.

За словами Байдена, тепер Захід має зробити вибір, чи він і надалі підтримуватиме Україну, щоб допомогти їй виграти війну і зберегти свободу, чи дозволить відновити агресію і знищити націю.

“Я знаю свою відповідь. Ми не можемо втомлюватися. Ми не можемо відвести погляд і не відмовимося від підтримки України, поки вона не досягне справедливого і міцного миру відповідно до статуту ООН”, – додав президент США.

Водночас президент США публічно не висловився щодо можливості України завдавати ударів територією Росії із застосуванням західного далекобійного озброєння.

Великобританія вже ухвалила рішення щодо надання Україні права використовувати крилаті ракети Storm Shadow за цілями на території Росії.

ЗМІ ще в липні повідомляли, що українська військова авіація вперше завдала удару по меті на території Росії. Удар стався у районі Білгорода.

Джерело.

Close