facebook

Ще не оновили дані у ТЦК: що буде з такими чоловіками

Що буде з тими, хто досі не оновив дані до ТЦК
Незважаючи на те, що українці мали оновити свої військово-облікові дані ще до 16 липня 2024 року, досі є частина чоловіків, які цього не зробили. Яка відповідальність на них очікує, розповідає PMG.ua.


Усіх військовозобов’язаних чоловіків, які з тих чи інших причин досі не оновили своїх даних у ТЦК, хоча на це було виділено кілька місяців, вже шукають за допомогою «Укрпошти». Також якщо не оновити дані у ТЦК, то в Україні використовують адресне сповіщення чоловіків.

Це виглядає так: за домашньою адресою чоловіки приходять працівники ТЦК та СП. Далі вони формують поштові повідомлення з описом вкладення. Це обов’язкова процедура, адже якщо кинути повістку без конверта і без опису в поштову скриньку, її не вважатимуть належним чином врученою. Врученою вважають лише документ, який оформили поштовим вкладенням або вручили особисто до рук.

Якщо ж надходить повідомлення, що військовозобов’язаний не проживає на вказану адресу, представники ТЦК формують запит до Національної поліції про надання особи у розшук.

Таких чоловіків вносять до спеціальної бази як порушників правил військового обліку. А далі виносять відповідне провадження.

Джерело.

Close