facebook

Збільшать зарплати в рази! У Зеленського зробили неочікувану заяву. Кому пощастить

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства планує провести реформу Антимонопольного комітету та організовує задля цього окремий форум. На який запросять експертів. В уряді вважають, що ця реформа підвищить зарплати українців.

Про це повідомив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов.

Зокрема, Милованов зазначив, що ті галузі, де вищий рівень конкуренції, мають сучасніше обладнання та ефективніше працюють.

«Ті галузі, де багато конкуренції — наприклад, агро — розвиваються і мають найменший обсяг зношення основних засобів (35% в агро у порівнянні з 60% в середньому в країні). А це більше робочих місць і вищі зарплати», — пояснює Милованов.

У квітні 2020 року Мінекономіки спільно з міжнародними партнерами планує провести спеціальний форум, на якому обговорять напрямки реформування Антимонопольного комітету та покращення його роботи.

Раніше Антимонопольний комітет неодноразово робив зауваження, зокрема, деяким міністерствам України та державним компаніям. Так, у грудні 2019 року Антимонопольний комітет зобов’язав уряд скасувати пільги для аеропорту «Бориспіль», а також оштрафував державну Адміністрацію морських портів на 5,5 мільйона гривень.

Водночас у деяких резонансних справах Антимонопольний комітет ухвалював рішення на користь олігархів. Так, у 2019 році комітет відмовився визнавати компанію «ДТЕК» Ріната Ахметова монополістом на ринку теплової генерації електрики, попри те, що ця компанія підпадає під таке визначення.

Додамо, що голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова (входить у фракцію “Слуга народу”) заявила, що парламент допускає ліквідацію Пенсійного фонду.

“Ми зі свого боку думаємо про можливе перезавантаження форми існування ПФУ. Один із варіантів – ліквідація Пенсійного фонду”, – повідомила Третьякова.

За її словами, функції ПФУ можуть передати Міністерству фінансів або Державному казначейству.

Джерело.

Close