facebook

“По 50 тисяч в одні руки”: Українці отримають грошову допомогу від держави. Кому пощастить

У “Слузі народу” збираються кожному новонародженому відкривати депозит від держави на 50 тисяч гривень. Причому взяти ці гроші доросла дитина зможе тільки в 18 років.

 

Проєкт документу вже пройшов Комітет Верховної Ради з питань молоді та спорту, де його запропонували прийняти за основу. Якщо його схвалять усі комітети, то закон може набути чинності тільки з наступного року.

Зараз проєкт Закону №2801 про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям із дітьми” перебуває на розгляді в Комітетах Ради. 19 лютого Комітет із питань молоді та спорту на своєму засіданні схвалив проєкт, і вніс свої рекомендації.

Автор законопроєкту, депутат від “СН” Сергій Гривко, пише, що подібні програми успішно діють у країнах Близького Сходу і в деяких країнах Європи. Якщо законопроєкт ухвалять, він набуде чинності 1 січня 2021 року.

Законопроєкт пропонує відкривати депозитні рахунки на ім’я новонароджених громадян України в державному банку, який оберуть батьки або законні опікуни дитини (для дітей-сиріт – служби з прав дітей).

На ці рахунки держава буде перераховувати по 50 тисяч гривень (одноразову державну допомогу), а також відсотки за депозитом.

Джерело.

Close