facebook

Вже більше 3 тисяч смертей: ВООЗ відзвітувала про епідемію коронавірусу у світі

Поки що рано оголошувати пандемію нового коронавірусу в світі, оскільки 130 країн досі не повідомили про жоден випадок захворювання.

З такою заявою виступив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебрейесус у понеділок, 2 березня на пресконференції в Женеві.

Звіт ВООЗ 2 березня
Гендиректор ВООЗ розповів, що кількість нових випадків коронавірусу в Китаї знижується, однак за межами Піднебесної зросла в 9 разів.

“За останні 24 години майже в дев’ять разів більше випадків зараження COVID-19 зафіксовано за межами Китаю, ніж усередині нього. Основну стурбованість викликають епідемії в Республіці Корея, Італії, Ірані та Японії”, – повідомив Гебрейесус.

“Учора ВООЗ повідомляла про 206 випадків, що є найнижчим показником із 22 січня”, – сказав він, додавши, що кількість інфікованих у світі перевищує 88,9 тисяч, 90% з них припадає на Китай.

Всього у світі зареєстровано більше 3060 смертей.

“ВООЗ продовжить надавати засновані на фактичних даних керівні вказівки, щоб допомогти країнам і окремим особам в ухваленні рішень”, – сказав він.

Відзначається, що не існує універсального підходу боротьби з коронавірусом, оскільки у різних країнах спалах хвороби відбувається по-різному.

“Відповіді на ці питання будуть відрізнятися залежно від того, де ви живете, скільки вам років і наскільки ви здорові”, – зазначив Гебрейесус.

Коронавірус в світі
2 березня також стало відомо про перші випадки захворювання коронавірусом в Індонезії, Португалії, Австрії, Йорданії, Тунісі, Латвії, Сенегалі, а також у Саудівській Аравії у пацієнта, який прибув з Ірану.

Разом із тим, в Австрії кількість інфікованих збільшилася до 16 осіб. Ще два випадки підтвердили у Відні і по одному в Нижній Австрії і Зальцбурзі.

Два випадки в Португалії зафіксували у туристів, що повернулися з Італії та Іспанії.

Також 2 березня в Ірані помер один із вищих чиновників, 72-річний член дорадчого органу при вищому керівнику Мохаммад Мірмохаммаді, який був заражений коронавірусом ще 24 лютого.

Як повідомили в Європейській комісії, всього зафіксовано 2100 випадків коронавірусу в 18 державах-членах Євросоюзу. До ранку 2 березня кількість жертв світової епідемії вперше перевищила 3 тисячі осіб.

У Москві, де інфекцію зафіксували 1 березня, уже двадцять чотири людини госпіталізовані і 83 на карантині.

У Криму на карантині через коронавірус перебувають 50 осіб. Усі вони приїхали з Китаю, повідомили представники окупаційної влади РФ.

Через “суд” вдалося отримати дозвіл на примусову госпіталізацію жінки, яка втекла з лікарні з підозрою на коронавірус.

Увечері 2 березня стало відомо, що число хворих в Швейцарії зросло до 30, а у Франції до 61 – помер перший пацієнт.

У Канаді число хворих збільшилося до 27 осіб, ще троє людей заразилися в провінції Онтаріо.

Американський штат Вашингтон повідомив про 4 нові випадки захворювання коронавірусом і 3 нових смертельних випадках в окрузі Кінг.

Як писав OBOZREVATEL, клінічне одужання від коронавірусу полягає в зникненні симптомів: кашлю, застуди, лихоманки, загального нездужання, утрудненого дихання і, в серйозних ситуаціях, пневмонії.

Однак потрібно пам’ятати, що як і у всіх інфекційних захворюваннях, коронавірус нерідко протікає безсимптомно.

Джерело.

Close