facebook

З особистої ініціативи Зеленського! Літак терміново вилетів за українцями, які застрягли в охопленій коронавірусом Італії

Українців, які опинилися заблокованими в Італії через суворі карантинні заходи в зв’язку з поширенням пандемії коронавірусу, евакуює спеціальний рейс SkyUp.

15 березня о 16:00 літак відправився до Венеції, звідти і заберуть громадян України – попередньо, пасажирів буде 95. Про це повідомила прес служба компанії на сторінці в Facebook.

У SkyUp Airlines додали, що рейс виконується з ініціативи президента Володимира Зеленського та на виконання рішення уряду.

Відзначається, що українці намагалися приїхати самостійно, проте застрягли на італійському кордоні через закриття країною зокрема кордонів зі Словенією.

“Це перший борт, який здійснює евакуацію українців, які не можуть повернутися додому через карантин. О 16:00 літак SkyUp Airlines вилетів на виконання спеціального рейсу”, – йдеться в повідомленні.

Що відомо про спецборт для евакуації громадян України:

Літак: UR-SQD, Boeing 737-700, розрахований на 149 пасажирів;

Маршрут Київ (Бориспіль) – Венеція (аеропорт Марко Поло) – Київ (Бориспіль);

Команда: екіпаж судна і медичні працівники Центру медицини катастроф;

Кількість осіб, яких евакуюють: 95 (за станом на момент публікації).

У компанії підкреслили, що на борту літака знаходитимуться співробітники Центру медицини катастроф. Також весь екіпаж забезпечений захисними масками і дезінфікуючими засобами, відповідно до загальних рекомендацій, які надало Міністерство охорони здоров’я працівникам транспортної галузі.

Джерело.

Close