facebook

Стосуватиметься усіх! Кабмін прийняв термінове рішення. Країна гуде

Кабінет міністрів України посилив обмежувальні заходи, спрямовані на запобігання поширенню в країні коронавірусу, які зокрема передбачають обов’язкову госпіталізацію осіб із діагнозом COVID-19.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я на сторінці у Facebook, постанову ініціював глава МОЗ Ілля Ємець задля ефективнішої боротьби з вірусом. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 25 березня.

Відтепер заклади охорони здоров’я матимуть право здійснювати:

обов’язкове медичне обстеження осіб, які мають симптоми COVID-19 або перебували в контакті з особами, яким встановлено діагноз COVID-19, якщо вони відмовляються від обстеження в добровільному порядку;
обов’язкову госпіталізацію таких осіб;
призначати карантин особам, яким встановлено діагноз COVID-19 та які ухиляються від лікування в добровільному порядку.
Також, Міністерство охорони здоров’я має розробити та затвердити порядки обов’язкової госпіталізації осіб, яким встановлено діагноз або підозру коронавірусу. Це ж стосується і тих пацієнтів, які ухиляються від лікування, обстеження і перебування на карантині (самоізоляції) в добровільному порядку, а також обов’язкової самоізоляції людей, яким встановлено діагноз (або підозру) COVID-19, та їхніх контактних осіб.

Крім цього, тепер Національна поліція та Національна гвардія забезпечуватимуть охорону громадської безпеки і порядку на прилеглій території об’єктів, на яких проводяться заходи з обов’язкового обстеження, госпіталізації або карантину.

Нагадаємо, в Україні продовжили карантин на 30 днів через швидке поширення коронавірусу по країні. Попередній термін його закінчення – 24 квітня. Також по всій території країни ввели режим надзвичайної ситуації.

Джерело.

Close