facebook

Повернення техогляду авто! Що потрібно знати українським водіям!

Нові правила техогляду, які запрацюють в Україні з 1 травня 2019 року – це тільки перший крок. Згідно з директивами ЄС, технічний контроль стане обов’язковим для всіх автомобілів.

Про це заявив Автоюрист Денис Конюшка. Він нагадав, що зараз техогляд обов’язковий тільки для комерційних авто, передає Обозреватель.

“А поки змінюється виключно факт контролю за наявністю обов’язкового технічного контролю (ВТК). На сьогодні є тільки протокол, а буде ще електронно-магнітна мітка, яка повинна забезпечити належне проходження ОТК усіма автомобілями, щоб полегшити їх перевірку”, – уточнив Конюшка.

За його словами, за допомогою такої мітки працівники відповідних органів зможуть надійніше перевіряти реальність проходження ОТК в базах даних. Адже паперовий протокол на сьогодні занадто часто підробляють.

“Головне те, що створюється реєстр СТО, які мають право забезпечувати проходження ОТК. В Україні буде повний список таких СТО, їх можна буде туди вносити, за ті чи інші порушення вони будуть звідти виключатися”, – підвів підсумок Автоюрист.

Джерело.

Close