facebook

“Заборонено!”: Кабмін прийняв важливе рішення щодо святкування Великодня. Ніяких масових гулянь

В Україні на час карантину, щонайменше до 24 квітня, заборонені всі масові релігійні заходи, зокрема святкування Великодня, але в регіонах шукають можливість не залишити віруючих зовсім без атрибутів свята.

Відповідна постанова опублікована на урядовому порталі.

Кабмін заборонив до 24 квітня проведення всіх масових заходів. Під заборону потрапили культурні, розважальні, спортивні, соціальні та релігійні заходи.

Таким чином, в період заборони потрапляє Великдень, який цього року відзначається 19 квітня (православний) і 12 квітня (католицький).

Разом з тим, в регіонах шукають можливості альтернативного святкування Великодня, уникаючи скупчення людей. Так, мер Житомира Сергій Сухомлин розповів, що в регіоні паски будуть освячувати на хлібозаводах, щоб, купивши їх в магазині, люди не несли їх в храми для освячення.

Крім того, організують прямі трансляції Великодніх богослужінь на місцевих телеканалах, відмовляються від додавання нічного міського транспорту у великодню ніч, обмежать для відвідування кладовища, рух легкових автомобілів там буде заборонено.

Джерело.

Close