facebook

Штраф за порушення карантину платитимуть не всі? Юрист вказав на нюанси у законі

Сам по собі карантин введений без дотримання законів. Бо Кабмін мав вводити карантин за поданням державного санітарного лікаря. А його у нас не було з 2017 року. Кабмін абсолютно незаконно, мотивуючи це необхідністю, призначив на цю посаду Ляшка.

 

Про це у коментарі ІА “Вголос” сказав юрист Сергій Войченко.

“Насправді, що таке «громадське місце» у нас прописано у законі про заборону куріння. Там йдеться про те, що це – під’їзди, ліфти, спортивні майданчики. Проте, наприклад у Києві, склали новий перелік громадських місць. Це – рекреаційні зони, сади, парки, сквери, площі, бульвари, проспекти, вулиці, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки, підземні переходи, пляжі, кладовища, території загального користування, приміщення державних органів влади, підприємства, вокзали, аеропорти, зупинки громадського транспорту, прибудинкові території. Тобто у столиці маски потрібно фактично носити всюди.

По інших регіонах України кожен працівник поліції може трактувати це порушення, як хоче. От йдете ви по вулиці без маски і вже за це вас можуть оштрафувати на 17 тис. грн. Те саме стосується і бігунів, бо важко бігати у масці. Я вважаю такі заходи незаконними, але тут, як пощастить чи не пощастить з поліцейським чи суддею”, – пояснив адвокат.

Джерело.

Close