facebook

Як відбуватиметься обсервація в Україні: Криклій озвучив сценарій

Обсервація для громадян, що повертається до України, є автоматично включеною у вартість квитка. Місця обсервації в Україні контролюватиме поліція.

 


Як зауважив міністр інфраструктури Владислав Криклій у коментарі “Радіо свобода”, це вже останній тиждень, як уряд відпрацьовує сценарій щодо того, як відбуватиметься обсервація.

І ми говоримо тільки про той формат, що громадянин, заздалегідь купуючи квиток, оплачує так само і обсервацію, тобто вона є обов’язковою, більше того, він підписує цю обов’язкову обсервацію. Потім під час реєстрації з країни, з якої він вилітає, теж погоджується та підписує зобов’язання власноруч щодо дотримання обсервації,
– зауважив очільник Мініфраструктури.

За словами Криклія, далі процес координують тут, коли громадяни прилітают до України.

“Зрозуміло, що термоскринінг, перевірки стандартні, прикордонна служба, митники і у супроводі поліції їх вже довозять до місць обсервації. І на місцях обсервації так само присутніми будуть поліцейські, які контролюватимуть периметр, щоб ніхто з тих, хто має дотримуватися обсервації не порушував правил”, – додав чиновник.

Наприкінці березня Кабінет Міністрів ухвалив рішення, згідно з яких обсервація буде обов’язковою для тих українців, що повертаються з-за кордону. На обсервації вони повинні перебувати упродовж 14 днів. А на 6 день їм робитимуть ПЛР-тести.

Також в уряді зазначили Харчування в обсервації буде платним, а алкоголь – заборонений, що транспортування осіб від місця обсервації до дому будуть проводити за кошти самих обсервованих. Те саме стосується і харчування: його оплачуватимуть українці з власних кишень.Щоправда, люди, що перебувають на обсервації, можуть отримувати продукти харчування, особисті речі. Заборона діє на алкогольні напої та речі, що є забороненими до зберігання (як-от, зброя чи наркотики). Однак, якщо алкоголь був у обсервованого з собою, його можна вжити.

Джерело.

Close