facebook

Переказуйте гроші та моліться: очільник охопленої коронавірусом Лаври звернувся до вірян

Намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Павло і братія лаври звертаються за допомогою до вірян у зв’язку з припиненням богослужінь через спалах коронавірусу. Про це йдеться на сайті Лаври.

“Дорогі браття і сестри, у зв’язку з поширенням на території України гострого респіраторного захворювання Covid-19 в Лаврі були припинені громадські богослужіння. Просимо всіх посилити молитви за братію і за нашу головну святиню – Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, за новопреставлених архімандрита Нектарія і ієродиякона Наума”, – йдеться у повідомленні.

Намісник і братія Лаври просять також перераховувати гроші.

“Також всі ви знаєте, що на сьогоднішній день найбільше випадків зафіксовано в Києві, а Лавра є невід’ємною частиною столиці і розташована в самому її центрі, тому також піддана цим загрозам. Тому просимо всіх небайдужих людей надати посильну фінансову допомогу”, – сказано у повідомленні і додано реквізити для фінансової допомоги.

“Нехай Господь благословить і укріпить усіх нас, а молитвами преподобних Печерських позбавить нашу країну від цієї згубної пошесті”, – резюмується у повідомленні.

Нагадаємо, що у Києво-Печерській лаврі зафіксували понад 90 випадків зараження коронавірусом, 63 із них – за минулу добу.

Раніше священники Києво-Печерської лаври закликали українців ігнорувати карантин та приходити на храму на причастя. Напередодні у лаврі від коронавірусу помер монах, а настоятеля святині терміново госпіталізували.

Джерело.

Close