facebook

Медик закликав випустити молодь на вулиці і дати заразитися коронавірусом

Людей молодого і середнього віку слід звільнити від дотримання карантину, дозволити їм вийти на вулиці, заразитися коронавірусом Covid -19 і перехворіти.

Про це, коментуючи пропозицію німецького епідеміолога Олександра Кекуле, в ефірі ObozTV розповів лікар-імунолог, алерголог Олег Назар.

“Молодь дійсно треба випускати на вулиці. З точки зору епідеміології – це дійсно так. Як ми можемо впоратися з епідемією? Або тотальна вакцинація, або люди повинні перехворіти”, – сказав він.

За словами медика, щоб в суспільстві сформувався “колективний імунітет” від коронавірусу, має перехворіти 56-58% всього населення. З огляду на те, що у людей молодого та середнього віку хвороба протікає загалом легко і без ускладнень, він допустив, що подібний спосіб боротьби з пандемією цілком прийнятний.

“Звучить це не дуже красиво, але люди повинні перехворіти. Якщо вакцини немає, тоді природним шляхом. Перенести в легкій формі”, – зауважив лікар.

На його думку, “за рахунок постійного зараження вірулентність вірусу рано чи пізно зменшиться, і він вже не стане викликати пандемію. Так ми захистимо і людей похилого віку”, – запевнив медик.

Як писав OBOZREVATEL, раніше провідний німецький епідеміолог, професор Олександр Кекуле виступив з пропозицією послабити карантин і дозволити молодим людям вийти на роботу, попередньо заразивши їх коронавірусом. Згідно зі статистикою, в Україні вік більшості хворих на коронавірус становить 20-50 років.

Джерело.

Close