facebook

“Погрожують, дурдом! Що мені робити?”: медика, в якої запідозрили коронавірус, намагалися спалити разом з оселею

Жителі села Чорногородка Макарівського району Київської області загрожують життю медиків, які нібито заражені коронавірусом COVID-19.

Як зазначається, в кінці березня співробітники Київської клінічної лікарні №5 контактували з пацієнтами, у яких пізніше підтвердилося зараження коронавірусом. Лікарі здали тест, у 9 з них був виявлений коронавірус. У трьох був негативний результат і вони продовжували працювати.

Але сільський голова, за їх словами, заборонив їм виходити з дому, погрожуючи штрафом у 17 тис. грн. У двір одній з санітарок Олені Міщенко кинули коктейль Молотова, а поліція відмовлялася їхати на виклик.

“Сьогодні мені кинули солярку в вікно, не пустили в магазин, мені довелося їхати в інше село. Мені треба ж купити хліб. Що мені робити? Це якийсь дурдом. Мені погрожують спалити хату. Сусіди кажуть, щоб я не підходила, тому що я хвора на коронавірус. Я приїхала до голови сільради, а він мені сказав, щоб я сиділа вдома на самоізоляції. Але я хочу їсти, що мені робити? Мені страшно. Не відомо, що мені підкинуть завтра… Я проживаю одна з котом. Хто мене захистить?” – сказала вона.

За словами анестезіолога Ярослава Товстухи, село живе “в глибокому середньовіччі”.

“Їжею санітарок ніхто не забезпечив, але зате заборонили виходити з дому, їздити на роботу, не захищають від нападів. Дівчата намагалися спілкуватися з людьми, але від них усі відгородилися… Сьогодні спробували спалити як мінімум одну людину, Олену Міщенко. Невідомий на мотоциклі кинув пляшку з горючою сумішшю в хату, Лена відразу погасила. Невідомо, що там буде до ранку. Ми дуже сподіваємося на журналістів, щоб вони розповіли про проблеми, щоб наших люде не повбивали”, – заявив він.

Джерело.

Close