facebook

Саакашвілі може стати віцепрем’єр-міністром із питань реформ: у “Слузі народу” підтвердили

Ексглаву Одеської ОДА, колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі можуть призначити віцепрем’єр-міністром з питань реформ в уряд Дениса Шмигаля.

 

Про це  розповіла заступниця глави фракції “Слуги народу” Євгенія Кравчук, а також підтвердив сам Саакашвілі. За словами депутатки, наразі кандидатура обговорюється у фракції. Голосування щодо нього може бути вже у п’ятницю, 24 квітня.

“Обговорення кандидатури відбуватиметься поетапно. Наразі ж відбувається сигнальне голосування в чатах груп. Виникають нові питання, тому ми вирішили до винесення питання додатково зустрітися фракцією, поставити запитання Саакашвілі”, – наголосила Кравчук.

Вона також додала, що внесення цього кадрового питання до порядку денного може бути ініційоване президентом. Поки офіційного документа в порядку денному немає, але ймовірність призначення 24 квітня зберігається.

“Одне засідання буде присвячене ухваленню законопроєктів та постанов. А друге, яке ініціювали депутати – обговоренню ТСК. Ідея появи Саакашвілі в Кабінеті міністрів – він має бути в хорошому сенсі тараном для реформ у країні”, – зазначила депутатка.

Цю інформацію підтверджують й інші нардепи з монобільшості. “Саакашвілі розглядається кандидатом у віцепрем’єри по реформам. Зустріч фракції з кандидатом повинна відбутися перед позачерговим пленарним засіданням ВР”, – написав у своєму Telegram-каналі нардеп Олександр Качура.

На своїй сторінці в Facebook Міхеїл Саакашвілі підтвердив інформацію та заявив, що у нього вже була змістовна бесіда з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Експрезидент Грузії підкреслив, що підтримував Зеленського ще з часів виборів.

“Я представлю в Верховній раді свою програму невідкладних змін та моєї участі в роботі уряду Шмигаля з конкретними напрацюваннями, які утворилися у мене як поза межами України, так і в період моєї роботи в Україні, ґрунтуючись як на позитивному, так і на негативному досвіді”, – підкреслив Саакашвілі.

Він також додав, що буде використовувати свій міжнародний досвід, для того щоб бути корисним членам урядової команди, в тому числі у відносинах з міжнародними фінансовими організаціями

Джерело.

Close