facebook

Топчиновники держлісництв на Закарпатті влаштували масштабну вирубку лісу. Відео

Співробітники Служби безпеки України викрили і блокували масштабного розкрадання державних лісових ресурсів у Закарпатській області.

За попередніми оцінками, незаконна схема з подання топчиновників держлісництв завдала країні збитків на майже 14 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що такий заробіток налагодили керівники “Хустського лісодослідницького господарство” та Ужанського національного природного парку. На ввірених їм територіях, вони налагодили систематичну вирубку лісу.

“У межах кримінального провадження під час оглядів ділянок з фахівцями-екологами співробітники СБУ встановили факти систематичного проведення незаконних рубок та завдання шкоди природоохоронному фонду. Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи та у службових приміщеннях державних лісництв правоохоронці вилучили речові та документальні докази протиправної діяльності”, – йдеться у повідомленні.

Водночас оперативники СБУ спіймали на махінаціях із землею і керівництво “Брустурянського лісомисливського господарства”. Зокрема, всупереч чинному законодавству, керівник підприємства погодив технічну документацію щодо перегляду меж земельних ділянок. Це призвело до виведення з державної власності земель лісового фонду загальною площею у майже 6 гектарів.

Нині вже проведено земельно-технічну та земельно-оціночну експертизи, якими підтверджено протиправну діяльність керівника держпідприємства. За результатами проведення обшуків йому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Зазначається, що за вказаними фактами розпочаті кримінальні провадження, тривають слідчі дії. А викриття зловмисників проводилося на виконання Указу президента України “Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів” спільно зі слідчими територіального управління ДБР у Львові й під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

Джерело.

Close