facebook

Любомира Мандзій повідомила дати проведення ЗНО

Про це повідомила т.в.о. Міністра освіти Любомира Мандзій під час онлайн-конференції.

 

Випускники отримають документи про освіту після проведення ДПА у формі ЗНО. Ми плануємо, що це відбудеться наприкінці липня. З 25 червня до 17 липня відбудеться основна сесія ЗНО, – повідомила Любомира Мандзій.

І додала, що забезпечення безпеки під час ЗНО – це питання, над яким МОН наразі працює.

Також вона зазначила, що навчальний рік триватиме до 1-го липня. Випускники зможуть отримати документи до кінця липня.

Якщо учні з технічних причин не можуть бути задіяні до дистанційного навчання, поясніть їм, який підручник відкрити, що прочитати. Проявіть ініціативу і допоможіть учням опанувати навчальний матеріал, – зазначила очільниця МОН.

Любомира Мандзій порадила вчителям вести нотатки, аби потім всі записи перенести в журнал. Заповнити його можна буде після закінчення карантину або послаблення карантинного режиму.

Після того, як ви перенесете всі записи в журнал, проведіть педраду і переведіть до наступного класу наших учнів. Ви добре знаєте, що переведення відбувається за результатами підсумкового оцінювання і за рішенням педагогічної ради, – пояснила пані Мандзій.

Що стосуєтсья звітності, то вона вчергове наголосила і закликала директорів шкіл мінімізувати кількість звітності для вчителів.

Директор вправі запитати вчителя, як проводяться зараз уроки. Але подумайте, як зробити цю форму звітності оптимальною і прийнятною для всіх учасників освітнього процесу. Давайте будемо більше довіряти вчителям, – закликала Любомира Мандзій.

З приводу відпусток вчителів, які беруть участь у ЗНО, то пані Мандзій сказала, що їх графік відпусток необхідно скорегувати. Учителі мають право добрати собі дні після, або отримати компенсацію в кінці року.

І додала, що термін корегуючого навчання буде визначено для кожної школи окремо. Але жодного оцінювання роботи вчителів МОН проводити не буде.

Джерело.

Close