facebook

Російська влада хоче, щоб бойовики з Донбасу розганяли протести у Москві, – ЗМІ

Через масові протести, які вже два місяці регулярно проводяться у Москві, Кремль шукає нові шляхи протидії їм. Так, російська влада розглядає варіанти, щоб розгоном протестувальників займалися “козаки” та члени “союзу ветеранів Донбасу”.

Ініціатива надходить з Адміністрації президента Путіна, але гроші на це поки не виділені, повідомляє “Медуза” з посиланням на власні джерела.

Одне з джерел повідомило, що з Кремля вже навіть телефонували московському “отаману козачого полку” Андрію Шустрову з пропозицією “відшмагати навальнят”. Цікаво, що той відмовився брати в цьому участь.

Один з кандидатів до російської міськдуми, через вибори до якої і проходять простести, розповів, що розгонами протестувальників тепер займатимуться члени “центрального козачого війська” і люди Олександра Бородая.

Олександр Бородай – у 2014 році “прем’єр” проросійської терористичної організації “ДНР”. Один з ідеологів “русского мира”. Нині очільник “союзу ветеранів Донбасу”.

До слова, раніше і сам Бородай заявляв, що очолювана ним організація може взяти участь у розгоні протестувальників у Москві, якщо ті “вийдуть за межі правової ситуації”.

Тоді нашим дорогим хлопчикам в рожево-блакитних штанях, які нині ходять на мітинги, треба розуміти одну просту річ: що їм треба дуже сильно потурбуватися за власну безпеку,
– заявив колишній ватажок донецьких бойовиків.

Заява Олександра Бородая: дивіться відео

Close