facebook

Вдавився пакетом: через страшну трагедію померла 6-місячна дитина

18 травня на лінію «103» зателефонував стривожений батько. Він повідомив, що його 6-місячна дитина подавився поліетиленовим пакетом.

Малюка не вдалося врятувати. Про це повідомляє Інформатор зі слів директора Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радію Шевченко.

Дитина знайшла пакет і потягнув його в рот, поліетилен перекрив йому верхні дихальні шляхи. 45 хвилин медики швидкої проводили серцево-легеневу реанімацію. На жаль реанімаційні заходи не принесли результату, 6-місячний малюк помер.

Інформатор приносить родині щирі співчуття.

Про те, як врятувати людину, нагадав інструктор з надання першої допомоги «Медичного корпусу» Олексій Турчак: «Якщо ви бачите людину в несвідомому стані, необхідно перевірити наявність у нього дихання за принципом« бачу, чую, відчуваю », попередньо закинувши голову і звільнивши дихателтние шляху. При кількості вдихів – до 2 за 10 секунд, необхідно приступити до серцево-легеневої реанімації. При кількості вдихів – від 2 до 5, необхідно перевести людину в бічне стабільність. Орієнтуйтеся на вдихи, а не на пульс, оскільки пульсацію не завжди можна промацати, і в стресовій ситуації – сприйняти власну пульсацію в кінчиках пальцях за пульсацію потерпілого. Швидку необхідно викликати, як тільки ви зрозуміли, що людина потребує допомоги.

Джерело.

Close