facebook

У Києві медики психлікарні вийшли на мітинг під дощем: чого вимагали

Працівники Київської міської психіатричної лікарні № 1 імені І. П. Павлова 19 травня вийшли на мирне зібрання під назвою “Стоп знищенню психіатрії”.

Мітинг вони влаштували на вулиці Олени Теліги, прямісінько під дощем. Відповідні фото та відео з’явились на сторінках Dtp.kiev.ua, “Київ оперативний”, самої лікарні та медиків в Facebook, також про це повідомив ряд ЗМІ.

Як написали “Букви”, за словами працівників закладу, Національна служба здоров’я недостатньо фінансує закупівлю ліків, харчування, забезпечення побутових умов. Зазначається, що також медики були обурені розмірами заробітної плати.

У ТСН додали, що мітингувальники вимагали переглянути тарифи, які за кожного пацієнта їм нарахувала Національна служба здоров’я. Мова йде про новий тип фінансування під час другої хвилі медреформи, яка мала повноцінно розпочатись із 1 квітня за принципом “Гроші йдуть за пацієнтом”.

Так, як відзначили журналісти, на одного хворого психіатричного профілю держава повинна виділяти лікарням 7400 грн, проте медики вважають цю суму надто малою.

Мирный сбор «Хватит разрушать психиатрию»Киев, улица О. Телиги, стоп " Больница им. Павлова "

Gepostet von Наталия Нечухраная am Dienstag, 19. Mai 2020

Gepostet von Benia Benin am Dienstag, 19. Mai 2020

 

Джерело.

Close