facebook

Скільки коштує відпочинок в Одесі влітку: готуйте гроші

Експерти розповіли, скільки українці заплатять за відпочинок в Одесі та інших курортних містах цього літа

Де відпочити влітку 2020? Це питання ставлять собі багато українців з огляду на те, що курорти Туреччини, Єгипту, Греції та інших популярних напрямків дозволити собі зможуть не всі – когось “підкосила” фінансова криза, хтось убезпечує себе від коронавірусу.

Але виникає наступне питання: скільки грошей прийдеться заплатити за відпочинок в Україні? Наприклад, в Одесі, Затоці, Залізному Порту та інших популярних місцях відпочинку.

“Якщо завершиться карантин, то ціни на відпочинок в курортних містах різко зростуть, бо з одного боку всім хочеться надолужити прогаяне і заробити побільше, з іншого, можливість поїхати на відпочинок за кордон залишається не надто реальною. Якщо бажаючих відпочити буде не так вже й багато у зв’язку із втратою заробітних плат або їх зниженням, ціни можуть знизитись. Оскільки нагляду за регулюванням цін в приватному секторі немає, то нічого не загрожує власникам. Цінова політика буде залежати від епідемічної ситуації та попиту”, – прокоментувала Styler професор Ганна Карась.

Скільки ж конкретно після карантину коштуватиме відпочинок в курортних містах України?

У Join UP! кажуть, що станом на сьогодні ціни за рік змінилися несуттєво. Наприклад, ось кілька варіантів розміщення у Затоці:

Лазурний Берег

2019 – від 590 грн / RO / номер
2020 – від 600 грн / RO / номер

Наталі

2019 – від 850 грн / RO / номер
2020 – від 950 грн / RO / номер

Вілла Санторіні

2019 – від 990 грн / ВВ / номер
2020 – від 990 грн / ВВ / номер

Східна Софія

2019 – від 563 грн / RO / номер
2020 – від 600 грн / RO / номер

WELCOME SUMMER

2019 від 800 грн/ RO / номер
2020 від 1100 грн/RO / номер

“Проте зі скасуванням карантинних заходів зростання попиту на проживання біля моря може стати причиною для зростання ціни в об’єктах розміщення. Більш того, крім зростання ціни, відпочивальники можуть зіштовхнутися і з іншими проблемами – логістики, гарантій поселення та санітарних норм”, – кажуть представники компанії.

Цікаво, що для тих, хто хоче поїхати в Одесу вже найближчими днями, це зробити цілком реально. Але ціни у деяких закладах доволі “кусючі”. Проаналізувавши вартість розміщення у деяких номерах на двох осіб, можна дійти висновку: відпочинок в Південній Пальмірі обійдеться ще дорожче, ніж закордоном.

Так, Одеса пропонує найближчими вихідними відпочити за 2-6 тисяч на добу для двох людей, проте можна знайти варіанти й подешевше. Деякі готелі в ціну закладають сніданок.

Деякі готелі Затоки також не відрізняються скромністю. 3-4 тисячі на добу обійдеться номер на двох. Більш бюджетні варіанти теж доступні для бронювання, як ми й писали вище.

Джерело.

Close