facebook

Медведчук: Реалізація Мінських угод знаходиться на нульовій позначці

У влади відсутня політична воля для мирного врегулювання і повернення Донбасу в Україні, тому Мінські угоди і не реалізуються.

Про це в кулуарах Верховної Ради заявив голова Політради партії «Опозиційна платформа – За життя», народний депутат Віктор Медведчук.

«Порушення режиму припинення вогню, незважаючи на те, що були досягнуті численні домовленості, триває. Якщо аналізувати дані за останній тиждень, зіставляючи їх з даними за попередню, треба сказати, що в середньому в день відбувається 177 вибухів (за даними СММ ОБСЄ). Вдумайтеся в цю цифру! » – підкреслив політик.

Медведчук також вказав на те, що ініціатором ведення вогню в більшості випадків був Київ.

«Ділянки, обладнані відеорежимом, встановленим СММ ОБСЄ, фіксували, що ініціатором вогню здебільшого була українська сторона. За підсумками тижня з 22 по 28 травня 18 обстрілів були ініційовані з боку збройних формувань Донецька і Луганська, то є неконтрольованих територій, 28 – з боку Збройних сил України », – поінформував народний депутат.

Політик також звернув увагу на те, що через відсутність у влади політичної волі реалізація Мінських угод в цілому знаходиться на нульовій позначці.

«Ось вам ситуація щодо порушення режиму припинення вогню з двох сторін, ось вам питання реалізації в цілому Мінських угод, які знаходяться на нульовій позначці через відсутність у влади політичної волі щодо мирного врегулювання і з питань повернення Донбасу в Україні», – резюмував Віктор Медведчук.

Раніше Медведчук зазначив, що позиція партії «Опозиційна платформа – За життя» по Донбасу і по мирному врегулюванню залишається колишньою. «Треба виконувати Мінські угоди, треба вести прямий діалог з представниками Донецька і Луганська, з приводу чого категорично негативно висловлюється сьогоднішня київська влада. Це – стратегічна помилка, і це означає, що питання не буде доведений до завершення. Тобто мирного врегулювання як такого не буде, і причина полягає в тому, що немає політичної волі до миру. А є пошук шляхів, які ні до чого не приведуть », – підкреслив політик, додавши, що українська влада зобов’язана налагодити прямий діалог з Донецьком і Луганськом.

Джерело.

Close