facebook

Відомо, чому Зеленський не зустрінеться з українською громадою в Польщі

Президент Володимир Зеленський не зустрінеться з українською громадою у Варшаві через щільний графік, пов’язаний з пам’ятними заходами з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни.

Про це повідомили в Офісі президента, передає “Європейська правда”.

Він зазначив, що українська діаспора завжди підтримує незалежність і територіальну цілісність України, й багато “діаспорян долучилися до волонтерської справи у найважчий для рідної країни період – коли розпочалася російська збройна агресія на сході”.

Президент нагадав, що вже підписав указ про спрощення отримання громадянства України і хоче удосконалити законодавства щодо посилення культурних, соціальних і політичних прав закордонних українців та сприяння поверненню їх в Україну.

Питання делегування представників української діаспори до Верховної Ради та множинне громадянство також активно обговорюється президентом, урядом і народними депутатами.

Зеленський додав, що підтримує ідею впровадження посади радника з питань закордонних українців і міграційної політики при Кабінеті міністрів України, який долучився б до створення програми повернення для трудових мігрантів.

Він висловив сподівання, що матиме змогу зустрітися з українськими громадами під час наступних візитів до Польщі та інших країн.

Close