facebook

В регіоні Калабрія почали продавати будинки всього лише за 1 євро

В селищі Чінкуефронді в регіоні Калабрія, що в Італії, почали продавати будинки всього лише за 1 євро. Село у якому продають таку нерухомість називає себе “вільним від коронавірусу”.

Про це повідомляє CNN Travel.

Майно можна придбати за один євро чи трошки дорожче, але з умовою, якщо покупці повністю відремонтують будинки впродовж трьох років, а також заплатять спеціальний збір у розмірі €250. Якщо ремонт не буде зроблено в термін, то власника житла оштрафують на €20 тис.
Дана програма називається “Операція краса”. Вона спрямована на вирішення проблеми депопуляції, коли молодь їде у великі міста в пошуку роботи, та реконструкції міста.

“Пошук нових власників для багатьох покинутих будинків, які ми маємо, є ключовою частиною “Операції краса”, яку я розпочав, щоб відновити деградовані, втрачені частини міста”, – розповідає мер Мікеле Коні.
Як відомо, у цьому селищі не було зафіксовано ні одного випадку коронавірусної інфекції. Крім того, всього за 15 хвилин їзди на машині можна дістатися до моря.

“Я виріс у Німеччині, куди мігрували мої батьки. Потім я повернувся, щоб врятувати свою рідну землю. Занадто багато людей втекли звідси протягом десятиліть, залишаючи порожні будинки” – продовжив мер Мікеле Коні.

cinquefrondi Tullio Pronesti-5

Джерело.

Close