facebook

Уряд призначив Шкарлета виконувачем обов’язків міністра освіти

Кабінет міністрів України призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета виконуючим обов’язки міністра освіти і науки.

Про це на засіданні уряду 25 червня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Зокрема, уряд призначив Шкарлета заступником міністра освіти, крім цього, на нього покладено обов’язки в. о. міністра. Водночас відомо, що Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав його кандидатуру на відповідну посаду.

Довідка. Сергій Шкарлет є доктором економічних наук, професором, заслуженим діячем науки і техніки України. Ректором Чернігівського національного технологічного університету став із травня 2010 року й був наймолодшим ректором України. Відомо, що він лауреат Державної премії України в галузі освіти 2017 роки за роботу “Науково-теоретичні, методичні та технологічні аспекти комплексної IT-підтримки діяльності інноваційного університету”.

Варто нагадати, що раніше Шкарлет балотувався в депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. У 2010 році в одному з інтерв’ю він зізнався, що на президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Тоді як в 2015-му він балотувався знову ж таки до Чернігівської облради вже від “Блоку Петра Порошенко”.

Згідно з інформацією в мережі, за 2019 рік Шкарлет задекларував 513 тис. грн доходів. Ще в декларації він вказав 70 тис. грн і $30 тис. своїх, а також 15 тис. грн і $32 тис. готівкових коштів дружини. Водночас у нового в. о. глави МОН немає нерухомого майна, а його дружина володіє квартирою площею 76,9 кв. м у Чернігові. Їздить Шкарлет на Toyota Land Cruiser 200 2011 року випуску і Mitsubishi Pajero Wagon 2013 р. в., а його дружина – на Ford Kuga Titanium 2012 р в.

Джерело.

Close