facebook

На вечірках в США за гроші заражають COVID-19

Днями США встановили новий антирекорд пандемії – 55 220 випадків COVID-19, виявлених це все за одну добу. Про раніше небачених цифрах повідомили відразу кілька штатів, в тому числі Алабама, Каліфорнія, Техас і Флорида.

У США студенти влаштували змагання - хто перший заразиться ...

Але поки лікарі намагаються зупинити нове зростання захворюваності в США, інші, навпаки, організовують забави з небезпечною інфекцією. В Алабамі в моду у молоді увійшли Коронавірусні вечірки, організовані як справжнісінькі змагання по зараженню COVID-19.

Як передає телеканал NBC News, такі “тусовки” проходять в місцевому місті Таськалуса. Організатори спеціально запрошують на них людей з коронавірусом, щоб зараження відбулося напевно. Кожен бажаючий взяти участь здає в якості плати за вхідний квиток певну кількість грошей, з яких потім складається своєрідний “банк”. Виграє в цій божевільній грі і забирає весь куш той, хто першим прозвітує про позитивний аналізі на COVID-19.

“Спочатку ми думали, що це чутки. Ми провели деякі дослідження, і не тільки лікарі, а й держава підтвердила, що отримувала таку ж інформацію, – розповіла Соня Маккінстрі, член міської ради Таськалуса. – Мене страшенно дратує, що до чогось настільки серйозного і смертельного люди ставляться так спокійно. Це не просто безвідповідально… Вони могли б принести вірус додому до своїх батьків або бабусі з дідусем “.

За останніми даними порталу Worldometers, в Алабамі з початку пандемії зафіксовано 40 111 випадків COVID-19, з яких 985 привели до летального результату. Минулого тижня в штаті за добу зафіксували понад тисячу хворих, що стало рекордним для Алабами показником. І особливо сильний підйом був помітний в тому числі в Таськалуса. “Ми зараз робимо все можливе, щоб уповільнити поширення (вірусу. – Прим.” РГ “), а вони тим часом влаштовують чортові вечірки, намагаючись навпаки його поширити”, – поскаржилася Маккінстрі.

За її словами, багато місцевих жителів відносяться до новин про подібні тусовки з не меншим скептицизмом, що і влада. Тому адміністрація Таськалуса має намір зробити все необхідне, щоб якомога більше людей дізналися про подібні заходи. Влада буде розганяти ці вечірки і продовжать курс на стримування вірусу.

На цьому тижні міська рада вже прийняла постанову про обов’язкове носіння масок в громадських місцях для дітей і дорослих. Воно повинні вступити в силу в понеділок.

Між іншим

Різко зросла кількість хворих COVID-19 і в Ізраїлі, де місцевій владі довелося через це повернутися до політики обмежень. За словами прем’єра країни Біньяміна Нетаньяху, кількість випадків захворювання коронавірусом в країні перевалило за тисячу – що є рекордним показником з початку пандемії. За рішенням влади, відтепер в барах, клубах, школах і залах для урочистостей можуть збиратися не більше 50 чоловік, в інших закритих приміщеннях – не більше 20.

Джерело.

Close