facebook

Вступ до іноземних вузів зірвано: випускники деяких областей не отримали свідоцтва про освіту

Батьки обурені, адже їхні діти втратили можливість подати документи до іноземних університетів.У мережі з`явилася інформація, що станом на 07.07.2020 року випускники Київської області не отримали атестатів, – про це написали батьки у групі «Батьки SOS».

Так, Яна Довгань повідомила, що вступ випускників до іноземних ВНЗ зірвано, тому що строки подачі пакету документів вже минули. Наприклад, до Польщі треба було встигнути подати документи до 05.07.2020 року, пише жінка.

Сьогодні, в розмові із Департаментом освіти Київської обласної державної адміністрації я почула багато слів ні про що. В приймальні директорки департаменту освіти КМДА кажуть наступне: «У нас склалася така ситуація: в розпал друку атестатів звільнилася людина, яка цим займалася, тому так склалося. ЗНО діти не здавали, тому що вступати до українських ВНЗ не планували. Хто поверне дітям рік життя, а батькам кошти, витрачені на організацію вступу дитини в цьому році в іноземний ВНЗ? Про моральну шкоду, яка тут буде безумовною, я й казати не буду, – пише Яна Довгань.

Жінка каже – Департамент не несе відповідальності за ситуацію, яка склалася. У розмові з керівництвом, їй повідомили, що за строки видачі атестатів відповідає – заклад освіти.

У департаменті мені відповіли, що атестати ще не виготовлені, і навіть приблизну дату, коли вони будуть надруковані, назвати неможливо, цього вам ніхто не скаже, ми самі не знаємо. Підприємство іх друкує у дві зміни, оце така всєукрїнська черга. А ми тут ні до чого, ми лише збираємо та подаємо інформацію для друку, – пише жінка.

Наші журналісти звернулися до пресслужби Міністерства освіти із запитом щодо ситуації, яка склалася. “Всеосвіта” отримала ексклюзивний коментар від освітнього експерта, у якому роз’яснються всі нюанси стосовно процедури отримання свідоцтв про повну загальну середню освіту випускниками у 2020 році.

Джерело.

Close