facebook

Закон про мову Ніцой назвала “наїздом” на українськість

Закон про українську мову, розгляд якого розпочав Конституційний суд, є “наїздом на українськість”.

Закон про мову Ніцой назвала 'наїздом' на українськість

Таку думку під час ефіру на телеканалі Obozrevatel TV висловила письменниця та мовна активістка Лариса Ніцой. “Насправді це наїзд не на мову – це наїзд на українськість – на український світогляд, на право нації на самовизначення, на право нації заявити, що я господар на своїй українській землі”, – заявила вона.

Ніцой охарактеризувала закон як занадто м’який, а також звернула увагу, що в ньому не передбачено ані штрафів ані іншого покарання за неповагу до української мови.

“Закон дуже м’якенький, він гладить усіх – і меншини погладив, і українців погладив. Немає ні покарань, ні штрафів. Поліція може тільки розвести руками і порадити: розмовляйте українською”, – сказала вона.

Письменниця заявила, що проросійські сили в Верховній Раді й надалі вчинятимуть спроби наступу на українську мову в Україні. “Ці ворожі мразоти ніколи не зупиняться, тому що вони – рука Кремля, яка качає тут кремлівську політику. Вони задовольняться тільки тоді, коли повернуть російській мові той статус, який був ще в радянську добу”, – сказала вона.

Джерело.

Close