facebook

Канадський залізничний оператор VIA Rail тимчасово звільнить 1 тис. Працівників

Причиною рішення скоротити майже третину персоналу став знижений попит на перевезення під час пандемії.

Canadian (потяг) — Вікіпедія

 

Канадська державна залізнична компанія VIA Rail, яка обслуговує пасажирське сполучення, 8 липня оголосила, що змушена тимчасово скоротити близько 1 тис. Співробітників. Про це повідомляється в прес-релізі оператора.

Потрапляють під скорочення працівники отримають письмові повідомлення про тимчасове звільнення з 24 липня, що відповідають умовам колективних договорів. Надалі компанія планує поступово відновлювати обслуговування з метою повернення на роботу співробітників, як тільки зробити це дозволить попит на перевезення з боку пасажирів.

У VIA Rail повідомляють, що компанія подбає про співробітників та їх родини в перехідний період. Для цього буде забезпечуватися доступ до різних допоміжних програм.

Президент і головний виконавчий директор VIA Rail Синтія Гарно назвала проблеми поточного року безпрецедентними. За її словами, в компанії доклали всіх зусиль, щоб максимально захистити співробітників від наслідків скорочення обслуговування.

«На жаль, оскільки ми не очікуємо, що в доступному для огляду майбутньому пасажиропотоків повернеться до рівнів, що спостерігалися до COVID-19, нам довелося приймати складні рішення, щоб впоратися з ситуацією в міру того, як ми стали краще розуміти наслідки пандемії для нашої діяльності», – сказала Синтія Гарно.

У VIA Rail відзначають, що, незважаючи на спостережувані позитивні зміни у відновленні обслуговування, багато маршрутів все ще залишаються закритими. Це призвело до того, що оператор переглянув свій підхід з метою подальшої адаптації до зростаючих фінансових наслідків кризи.

Станом на кінець минулого року штат Via Rail налічував 3234 людини.

Як повідомляв Gudok.ru, в березні канадський виробник рухомого складу Bombardier Transportation зупинив виробництво на французькому заводі в Креспіна через пандемію COVID-19. Тоді близько 1 тис. Працівників компанії в країні перейшли на часткову зайнятість, інші працювали віддалено.

Джерело.

Close