facebook

Школи мають забезпечити роботу медкабінетів під час навчання у дві зміни

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що адміністрації навчальних закладів мають організувати роботу медичних сестер так, щоб у випадку навчання дітей у другу зміну працював і медкабінет.

Медкабинет в школе и детском саду: медоборудование и мебель ...

Про це він сказав під час брифінгу 14 липня, відповідаючи на питання щодо організації роботи медсестер у школах у вересні за умови, що вони працюють з 8:00 до 15:45, а навчання відбуватиметься у дві зміни. Таким чином друга зміна учнів навчається при закритих медпунктах.

Міністр зазначив, що зараз МОЗ разом з Міністерством освіти та науки розробляє правила, у який спосіб і як діти підуть до шкіл з 1 вересня. Зокрема, розглядається і питання роботи медкабінетів.

“Отже, те, що стосується медичної сестри, яка працює у школі, ми вважаємо, що треба це питання розглянути, у тому числі й власнику цього навчального закладу, адміністрації, у який спосіб буде перебувати та працювати медична сестра”, — сказав Степанов.

За його словами, наприклад, перевіряти в дітей температуру можуть інші працівники навчального закладу.

“Ми намагаємося зробити максимально зручні правила, але, водночас, щоб ці правила створювали безпеку для дітей, щоб вони не захворіли”, — сказав очільник МОЗ, наголосивши, що в Україні така складна ситуація трапляється вперше.

Джерело.

Close