facebook

Гончарук розповів про перше “закрите” засідання Кабміну (відео)

У понеділок, 2 вересня, відбулося перше засідання нового уряду під керівництвом прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Перед цим президент Володимир Зеленський зустрівся з членами Кабінету міністрів і керівництвом силового блоку.

На брифінгу за підсумками засідання Кабміну Гончарук пояснив, чому відтепер засідання будуть закритими для журналістів, повідомляє “Страна”.

За його словами, перше засідання було підготовчим. ”

Також домовилися, що (засідання) переходить на “цифру” – сподіваюся, до 1 жовтня вдасться відмовитися від паперового документообігу”, – зазначив прем’єр-міністр.

Крім того, за його словами, було вирішено ліквідувати економічний підрозділ Національної поліції.

“Прийняли рішення про ліквідацію економічного відділу МВС – УБЕЗ. Але це недороблена робота. Це перший символічний крок, щоб дати сигнал бізнесу, що в їх роботу втручатися не будуть”, – сказав Гончарук.

Також прем’єр прокоментував, яким чином зростання української економіки за п’ять років складе мінімум 40%.

“У нас є сектори, які заслуговують особливої уваги – ІТ, сільське господарство. Ми вважаємо, що всім цим буде займатися міністерство економіки. Друге рішення: об’єднання екології та енергетики. У світі вектор: енергію потрібно виробляти так, щоб екологія мінімально страждала. Ще одна причина: нам потрібно об’єднати дані, що стосуються природних ресурсів. Ми хочемо, щоб все це можна було подивитися на одній карті – землю, водойми. За це буде відповідати одна людина. У той же час міністерства не витесані, але ми змінимо…”, – заявив Гончарук.

Як писав “Вголос”, за кілька хвилин після початку першого засідання Уряду прем’єр-міністр України Олексій Гончарук попросив журналістів покинути приміщення.

Close