facebook

1 серпня комунальні правила в Україні різко зміняться: що потрібно знати українцям

Вже з початку серпня в нашій країні запускають ринок газу для населення.


Громадяни отримають нагоду самостійно та в будь-який час змінювати постачальника палива.

ТАРИФИ ЗМІНЯТЬСЯ
Зокрема, зміняться і тарифи, вони будуть відрізнятися у залежності від компанії, яку обере споживач.

Якщо постачальник захоче стрімко підняти ціну, можна звернутися зі скаргою до Антимонопольного комітету, влада не регулюватиме вартість “блакитного палива”.

Як повідомляється, ціни формуватиме ринок, а Кабінет міністрів та Національна комісія з енергетики не будуть втручатися.

З 2015-го українці можуть змінювати постачальника газу. Роблять це не часто, а сама процедура заплутана. Раніше вона могла займати більш ніж три місяці, потім правила спростили, а зараз усю процедуру звели до однієї дії – потрібно надіслати повідомлення. Не обов’язково навіть погашати борги перед минулим постачальником, щоб укласти договір із новим.

Тепер тарифи залежатимуть від постачальників і умов на ринку
“Нафтогаз” із першого серпня більше не зобов’язаний продавати блакитне паливо для населення за встановленою Кабміном ціною. Тепер тарифи залежатимуть від постачальників і умов на ринку.

Що це означає для звичайної української сім’ї? Перше – з початком опалювального сезону газ різко дорожчатиме. Так відбувається завжди. Друге – політики більше не зможуть впливати на тарифи.

Джерело.

Close