facebook

“Вирвали матку”: Породілля померла страшною смертю під час пологів. Моторошні крики почула вся лікарня

Страшна трагедія сталася з породіллею – через недбалість лікарів молода жінка вмирала в муках.

Смертельний випадок з породіллею стався в одній з лікарень Нижніх Серег Свердловської області, РФ. Про це пишуть російські ЗМІ. Через бездіяльність лікарів померла 22-річна місцева мешканка:

«У загиблої Аліси Тепікіної була аномалія вагітності – « занадто щільне прикріплення або прирощення» плаценти до стінки матки. Такий випадок можливо встановити ще під час вагітності», – відзначили експерти.

А далі сталося страшне: в разі такої аномалії плацента повинна відділятися вручну під дієвим сильним наркозом. Але лікар на місці, яка приймала пологи – як “шкуродер” просто, відділяла плаценту у породіллі:

«Повний виворіт матки вона (лікар – ред.) невірно прийняла за ознаки відділення посліду і продовжила тягнути, тобто матку прийняла за плаценту», – заявив юрист Вадим Коротаєв, який представляє в суді сторону загиблої жінки.

Дівчина страшно мучилася – вправлення матки їй провели тільки через години після пологів – тоді у неї вже розвинулися масивна кровотеча:

«Пішли незворотний шок змішаної етіології, ДВС-синдром і зупинка серцевої діяльності», – відзначили експерти і додали:

«Саме неконтрольоване або неправильне проведення потягувань за пуповину призвело до повного вивороту матки».

Відзначається, що правильний діагноз породіллі поставили лише через 4 години 15 хвилин акушером-гінекологом бригади Центру медицини катастроф. Місцеві лікарі розповіли журналістам і родичам загиблої, що та так несамовито кричала під час всього цього пекла, що жах поширився на всі поверхи і палати, багато хто сподівався, що породіллю все-таки врятують, але марно.

При цьому, головний лікар лікарні заявляв, що «ніяких насильницьких дій з боку співробітників не було», а той, що приймав пологи своєї провини не визнав. Відомо, що обвинувальний висновок у частині 2 статті 109 КК РФ ( «Заподіяння смерті з необережності внаслідок неналежного виконання професійних обов’язків») передано в прокуратуру.

 

Джерело.

Close