facebook

Батьків не пускатимуть, а хворих дітей примусово ізолюватимуть – як працюватимуть українські школи через пандемію

Попри те, що пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 продовжує вражати Україну, школярі все ж зможуть повернутися у класи. Тим не менш, їм доведеться дослуховуватися низки рекомендацій. Однак є й новини, які заспокоять багатьох батьків – інформація про обов’язкову вимогу ПЛР-тесту для першокласників є хибною, школа не може висувати таких обмежень.

Про це з посиланням на слова Головного санітарного лікаря Кіровоградщини Надії Оперчук повідомляє Кіровоградська обласна державна адміністрація на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Надія Оперчук підкреслила, що організація протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину чітко визначена в постанові від 30.07.2020 №42 головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Основні вимоги щодо організації освітнього процесу такі:
Керівник повинен скласти графік допуску учнів до освітнього закладу таким чином, щоб запобігти утворенню скупчень.
Допуск до шкіл батьків або супроводжуючих осіб забороняється. Виключенням є лише люди, які супроводжують школярів із інвалідністю.
У разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби дитину тимчасово ізолюватимуть. Після інформування батьків приймається рішення про її направлення до закладу охорони здоров’я.
Заходити до школи й пересуватись її приміщеннями можна лише в захисній масці або респіраторі. Засоби індивідуального захисту безпосередньо під час уроків дозволили не використовувати.
На вході до приміщень мають бути організовані місця для обробки рук антисептичними засобами.
За можливості слід проводити заняття з окремих предметів на відкритому просторі.

Джерело.

Close