facebook

Доки не “викуримо” російську мову, не побудуємо України, – Фаріон

 

Не хочеш позбутись російської – кордони відкриті. Пакуй валізи і гибай в РФ!

 

Україна втратила Донбас через те, що впродовж багатьох років там панувала російська мова. Тому й тепер, доки українці повністю не позбудуться російської мови на своїй території, побудувати сильну державу не вдасться.

 

Про це в ефірі ток-шоу “Говорить ВЕЛИКИЙ Львів” заявила доктор філологічних наук, професор, народний депутат України 7 скликання від ВО “Свобода” Ірина Фаріон.

“Донбас ми втратили не 1 березня 2014 року. Ми його почали втрачати з 1924 року. І про це кричав тодішній міністр освіти Микола Скрипник. Він казав, що найбільша проблема Донбасу полягає в тому, що тут панує російська мова. І якщо ми не викуримо з Донбасу “руского язика”, каже Микола Скрипник, ми ніколи не побудуємо України. Тому цьому Скрипнику залишалося тільки одне – застрелитися. Але на ньому це не завершилось. Після Скрипника на Донбас приїхав Стус. Він бив в усі дзвони, щоб припинити страшну і дику москалізацію Донбасу, путінізацію Донбасу, себто тиху анексію української території, яка відкрито сталася в березні 2014 року. На Стусові також не закінчилося. Потім був Іван Світличний, був Юрій Литвин, був Олекса Тихий, був і є Іван Дзюба.

Російська мова в Україні – це мова окупації, мова крові, мова знищення українців, мова геноциду. Тому кожен, хто говорить цією мовою на моїй землі, для мене – путиноїд. Якщо він не хоче позбутися цієї брудної звички – кордони відкриті. Пакуй валізи і гибай до Росії!” – зазначила професор.

Прямий ефір ток-шоу дивіться тут:

https://youtu.be/xmVSD7IRPxw

Джерело.

Close