facebook

Сплата боргів за комуналку для українців стане складнішою

Сьогодні українці значно наростили свої борги за комунальні послуги. Відтак, у Верховній Раді розробили проєкт закону №3613, у разі схвалення якого громадянам доведеться або погасити свої борги, або скласти договір про реструктуризацію боргів. Інакше людину чекає суд.

Woman worried about financial problems. Jobless or to many bills

Про це інформує fbc.net.ua.

Зазначається, що якщо українець заборгував державі, то з працюючої людини зніматимуть 25 відсотків від його окладу, з пільговика – 20 відсотків пільги. Через п’ять років терміни реструктуризації потрібно буде продовжувати.

Однак, якщо борги накопичилися протягом року – до цієї суми додадуть ще 20 відсотків штрафу, якщо двох років – 30 відсотків, трьох років – 50 відсотків.

Окрім того, у разі суду, відрахування від зарплати складуть вже не 25, а 50 відсотків. Також суд може накласти арешт на майно боржника (якщо борг перевищує 94 460 гривень), наголошується у повідомленні.

Також, крім конфіскації майна, для боржників може діяти заборона виїзду за кордон, користування зброєю, полювання.

Раніше повідомлялося, що Мінфін вимагає посилення покарання для громадян України, які прострочили платежі за комунальні послуги. Глава Мінфіну підписав Меморандум з Міжнародним валютним фондом, за умовами якого передбачається посилення санкцій проти боржників. Також відзначається, що при несплаті боргів за комунальні послуги жорсткіші санкції очікують українців з 1 жовтня 2020 року.

Джерело.

Close