facebook

В Україні спростять вихід із самоізоляції та зарахування “одужання” від коронавірусу

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що внесть зміни у медичні стандарти щодо самоізоляції людей з підозрою на коронавірус. А для того, щоб внести пацієнта до категорії тих, хто одужав, достатньо одного негативного ПЛР-тесту та відсутності клінічних симптомів.

 


Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише УНІАН.

“На цьому тижні в стандарт медичної допомоги, в алгоритм тестування будуть внесені зміни, і самоізоляцію ми можемо дозволити залишати на 14 день без проведення тестування методом ПЛР, в разі, якщо будуть відсутні клінічні симптоми. А також тестування методом ПЛР буде зсунуто на сьомий-дев’ятий день, і це дозволить також в разі негативного результату завершити самоізоляцію, не чекаючи 14 дня”, – зазначив Ляшко.

За його словами, сьогодні додатково безкоштовне ПЛР-тестування проводиться особам, які одужали від коронавірусної хвороби. Однак достатньо одного негативного ПЛР-тесту та відсутності клінічних симптомів, для того, щоб людина потрапляла до категорії «одужали».

“Тому звертаюсь до усіх, хто сьогодні перехворів на коронавірусну хворобу, але продовжує знаходитись на амбулаторному лікуванні: зараз якщо у вас відсутні клінічні симптоми, зателефонуйте до свого сімейного лікаря і проконсультуйтеся з ним. Чи не пора вам викликати мобільну бригаду, яка забере зразок біологічного матеріалу і доставить його на тестування в лабораторію”, – додав Ляшко.

Джерело.

Close